Pokaż Pełną Wersję : [Podstawy] Instalacja XAMPP, The Forgotten Server oraz konfiguracja bazy PHPMyAdmin*
usunięte na prośbę autora - Killavus
Jak wróci to uzupełni poradniki
durassek
10-02-2008, 01:17
enooooooo enoooooooo nie ten dział o.0?
@ moze i sie komus przyda ale nikt nie bedzie tego szukal w mapach xd
Piotrek1447
10-02-2008, 02:24
No dobra, poradnik AKTUALNIE jest dobry, i taka rada Xadrian na przyszłość, staraj sie poradniki pisać jak do ludzi, a nie jak do idiotów.
Pozdrawiam,
Piotrek1447
Jeśli pisał to dla kompletnych przydup*w komputerowych to dobrze jest a jeśli dla "NoRmAlNyCh" to owszem powinien zmienić zawartość.
Nie będę kurwa pierdolić – temat mówi sam za siebie.
W domu też tak mówisz?
Nie będę kurwa pierdolić - zrób mi kolację.
Uważasz czytających za jakichś noobów? A widzisz, przykro mi, ale trafiłeś na trudnego przeciwnika. Nie wiem, po jaką cholerę opisywałeś instalację XAMPP'a, bo nawet głąb z IQ mniejszym niż ma bezołowiowa 95 poradziłby sobie z tym.
Może i się rozpisałeś, ale zupełnie nie potrzebnie.
btw.
Zły dział.
ALBO KOMENT ALBO NIEMASZ RODZINY!
O kurna, ale śmieszne ;c
// Daje temat w mapach, ponieważ poradnik dłuugi^^
No dobra, ale co to zmienia, że poradnik jest długi? To znaczy, że możesz sobie wstawiać poradniki byle gdzie?
Co do poradnika bardzo słaby. Żeby nie wiedzieć jak zainstalować XAMPP'a to trzeba być geniuszem! Jakby to był GNU/Linux to bym się nie irytował.
Wszystko co co napisałeś to znajduje się w tym filmiku: http://www.uploader.pl/?d=5AEC71A91
No może tam nie ma niektórych objaśnień. Tutorial'a nie oceniam.
Pozdrawiam,
Lemef
Xadrian dziękuję za poradnik. Przydał mi się.
Btw. Nie wiem co Oni mają do Ciebie, ale poradnik jest w porządku.
Instalacja Xammp?
Najpierw klikamy na instalkę o nazwie „xampp-win32-1.6.5-installer”.
A gdzie znajdę to instalkę? Będzie u mnie w kieszeni? Czy gdzieś indziej? -.-
Wskaż miejsce zainstalowania XAMPP. Polecam docelowo na jakiś dysk.
Może jeszcze napiszesz na jaki dysk zainstalować?
Tak! Jest „Finish”! Klikaj! Szybko! To koniec instalacji XAMPP!
Dokonałeś niemożliwego – zainstalowałeś XAMPP.
Serio? Kochasz mnie za to, że poradziłem sobie z instalacją?
Uważasz ludzi za aż tak nie mądrych którzy nie potrafią sobie poradzić z instalacją Xammp? Niestety mylisz się tym poradnikiem pokazałeś to, że jest więcej ludzi mądrzejszych na tym forum niż ty, nawet osoby piszące: "jak zrobić ots plax pomóżcie"... Nie potrzebnie się rozpisywałeś, raczej z pierwszej części poradnika nikt nie skorzysta...
Dobra koniec tego wypisywania bo szkoda słów...
Ty na serio myślisz, że jesteśmy głupkami, ale i tak ładny poradnik. Pierwszy o tym jak skonfigurować baze.
EDIT:
nie no sory za komentarz, poradnik dobry naszczęście dla newbie, ale ci bardziej znający się uznają to za obelge ;/
GoD KaRi
14-02-2008, 14:34
Brawo!. Nic tylko pogratulować tak wspaniałego poradnika wielkie GZ wszystko pięknie OpIsAne 10/10
Co powiecie na to?
http://i194.photobucket.com/albums/z276/bubuch1/asdsad.jpg
@up:
Wklep w password "root", powinno zadziałać :)
@Topic:
Przydało by się więcej kommentów...^^
PzDr0,
XaD.
Karco Chakus
17-02-2008, 16:12
Ok zrobilem jak napisales i wyskoczylo takie cos:
Błąd
zapytanie SQL:
DROP TRIGGER IF EXISTS `oncreate_players` ;
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'TRIGGER IF EXISTS `oncreate_players`' w linii 1
PLS Pomoz
Psychopata
23-02-2008, 09:00
ja mam taki problem naciskam apache i mysql start i niechca sie zalaczyc:/
| Nurgiel |
26-02-2008, 20:44
powie mi ktos jak dodac addony?bo nie napisales :/
Poradnik dobry, to że jest w nim jak zainstalować xampp'a nikogo tu nie obraża według mnie.. Są osoby na tym forum, które by mogły mieć z tym problemy ^^ A te wszystkie komentarze "masz nas za ... " jak dla mnie są po to żeby nabić posty.. Ale co do poradnika.. Czemu opisujecie zawsze metodę importu bazy danych phpmyadminem? On nie zawsze poprawnie importuje wszystko.. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale pamiętam, że były problemy z triggerami.. Więc brakuje opisu tej 2 metody importu.. Jakiej chyba wiesz? (start->uruchom->cmd...)
No i dopisz, że jak są problemy z
Błąd
zapytanie SQL:
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'TRIGGER IF EXISTS `oncreate_players`' w linii 1
To można skasować wszystkie dropy : )
~Vershal~
27-02-2008, 08:02
ja mam taki problem naciskam apache i mysql start i niechca sie zalaczyc:/
Wyłącz programy typu"Skype, Ventrillo,MacMaX"- Jeżeli masz je włączone nigdy ci się nie włączy Apache.
Poradnik fajny ale skoro pisales juz poradnik dla newbie to mogles opisac jeszcze co wpisac w config.lua :-P
Maciuk22
28-02-2008, 16:32
Co to jest ?;>-->?POMOCY
hxxp://img176.imageshack.us/my.php?image=bdpt2.png
lolek159753
28-02-2008, 16:45
Co to jest ?;>-->?POMOCY
mam taki sam błąd prosze o pomoc
Maciuk22
28-02-2008, 18:29
#up
Ja mam taki błąd jak otwieram tą strone , ale jak mam jescze uruchomionego xamppa.A jak mam uruchomionoego webserva to nie mam tego błędu ;/!Ale ktos tu napisał że ten serv dziala na xamppie a nie na webservie.Działa mialem na myśli wczytuje sie ten plik database.sql.
A ty ;>:< :-D
Co to jest ?;>-->?POMOCY
Albo zobacz czy dobre haslo jest w pliku config.inc.php w phpmyadmin.
Maciuk22
28-02-2008, 21:46
Dobra dzieki dziala :*
lolek159753
29-02-2008, 13:50
Albo zobacz czy dobre haslo jest w pliku config.inc.php w phpmyadmin.
a czy byś mógł mi dokładniej wytłumaczyć??
i jeszcze mi sie mysql samo wyłącza
x:/Xampp/phpMyAdmin/config.inc.php - Sprawdz jakie masz hasło, i wpisz takie same.
PzDr0,
XaD.
a jak mam zamiescic acc-makera ??
przez Xampp-a??
Zeby wrzucic acc makera(na stronce) do Xamppa wrzuc pliki acc makera do folderu ...\xampp\htdocs najpierw ustaw w configu (czasmi jest kilka plikow config w folderze). I mozesz go juz wlaczyc wpisujac w przegladarke swoje ip
lolek159753
09-03-2008, 13:22
x:/Xampp/phpMyAdmin/config.inc.php - Sprawdz jakie masz hasło, i wpisz takie same.
PzDr0,
XaD.
Ok rozwiązane wpisałem poprawne hasło.
Tylko pozostaje 1 problem otóż gdy włączam MySql to po chwili mi sie wyłącza.
@edit
Gdy próbuję włączyc przez mysql_start w folderze xampp to wyskakuje taki błąd:
Diese Eingabeforderung nicht waehrend des Running beenden
Please dont close Window while MySQL is running
MySQL is trying to start
Please wait ...
MySQL is starting with mysql\bin\my.cnf (console)
080309 12:24:11 [ERROR] Can't find messagefile 'C:C:\xampp\mysql\share\english\e
rrmsg.sys'
080309 12:24:11 [ERROR] Aborting
MySQL konnte nicht gestartet werden
MySQL could not be started
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
po błędzie częściowo widzę że próbuje otworzyć plik znajdujący się w folderze o ścieżce"
C:C:/xampp/mysql/share/english/errmsg.sys
Która nie istnieje.
cyruscyrus
09-03-2008, 16:54
a jeżeli zainstalowałem i nie mogę wejść na hxxp://localhost/phpmyadmin/??? :/
Mam mały problem
Nie mam w tabelach w account tabeli TYPE, i nie mam pojęcia jak mam ustawić "GM", "Tutora" etc.
Ss: hxxp://i31.tinypic.com/2nlrc7c.jpg
xx=tt
Tylko pozostaje 1 problem otóż gdy włączam MySql to po chwili mi sie wyłącza.
Nie wyłącza tylko minimalizuje do traya :P Sprawdź obok zegarka czy nie ma takich trzech świateł :P To jest to :D też nie wiedziałem co się dzieje, włączam i 5 sekund i nie ma ;p a to sie minimalizuje wredne ;d
Btw. Mam pytanie do was : Jak zrobić postać i konto na sql? :P Bo mam otsa i nie wiem jak postacie zrobić :/ Bo ja w sql to kompletny noob. Dzisiaj mi sie udało bazę danych zrobić i się cieszę :D :D
yoosheri
21-03-2008, 22:29
Co do poradnika bardzo słaby.Lemef
Sam jestes beznadziejny
Ja mam maly problem... Zrobilem To wszystko wprawdze bez Twojego poradnika ale Zrobilem Potem probowalem z Ale tez nie dzialalo...
Wszystko spoko i nagle jak ots wlaczam wyskakuje mi w ots blad w bans.... co jest:(
PzDr0,
XaD.
No, jak za pierwszym razem mi nie chciało wejśc to zobaczyłem i nie było hasła żadnego.. Więc wpisałem to co (prawdopodobnie?) na tym phpmyadmin wczesniej. I nadal to samo :/ ...
PS :Można jakoś wogóle to wyresetowac żeby od nowa wszystko robic ?? Usuwalem Xampp'a i te wszystkie foldery MySQL itp.. I nadal był błąd..
-------------------------
DOBRA JUŻ WSZYSTKO DZIAŁA!!! ROBIŁEM OD NOWA NA MOZILLI I JEST OK..
-
tfoja stara
23-03-2008, 16:36
Mam problemy: Daje zdjęcia:
40047
40048
JESZCZE JEDNO!
W phpmyadmin biore players i jest tylko ACC Manager... A robiłem już swoją postac i jej tam niema, tak samo accounts.. Wie ktos jak temu zaradzic ?
----------
\/ down, nie dasz rady
Kinydrut
24-03-2008, 00:20
#topic
poradnik taki sobie bo nih*ja nierozumiem tego i nic mi niewychodzi ;/
#offtop
Jak przerobic otsa z sql na xml HeLp PlAx xD
mozesz mi powiedziec dlaczego jak juz zalozylem swoja baze danych zrobilem wszystko co trzeba, zalozylem sobie jednego chara, drugiego chara... a w phpMyAdmin dalej mam tylko acc 1/1 a w players mam Account manager? -.-
ani nie moge edytowac rzadnego gracza zeby zrobic mu gma ani nic bo graczy nie ma...
a gdy probuje przez phpMyAdmin dodac nowe acc i gracza to server go nie widzi.. tak jak by acc nie istnial...
.. EDIT
Z tego co widze to problem twki chyba w tym ze tfs chodzi na sqlite.. jak zmieniam na mysql to wogole nie chodzi.. probowalem 10 roznych sposobow i nihuja nie chce sie polaczyc... natomiast biore sp33der ots na sql, robie baze danych i smiga cudownie...
w tym wypadku GDZIE TFS ZAPISUJE GRACZY NA SQLITE!?!?! bo nie da sie gma zrobic ;/
Hmm, jest jakaś osoba która podjeła by się pomocy na gg np? Nie jestem noobem ze nic nie umiem, nie martwcie się, jak by ktoś mógl to podajcie swoje gg albo macie moje: 6213207
kamileon
11-04-2008, 13:45
hmm, mam pewien problem. otoz utworze baze danych mysql, ale jak uruchomie server o jakis blad jest, no i pozniej jak chce sie zalogowac do myphpadmin to jest cos takiego:
Witamy w phpMyAdmin 2.11.4
phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL.
Błąd
MySQL zwrócił komunikat:
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
~ Gość ~
13-04-2008, 09:39
Też mam z tym problem =/ Mam już bazę danych, ale postacie założone na acc makerze nie wchodzą w grze. Pisze, że podałem złe hasło. Gdy jednak zreobie konto na 1/1 działa, ale ne pokazuje się w bazie danych. Widze, że nie jestem jedynym, który ma ten problem. JEżeli ktoś ju to miał i potrafi zaradzić to bardzo proszę o pomoc.
http://localhost/phpmyadmin/ wklejam to i wyskakuje mi okienko wpisz nazwe uzytkownika i haslo (locallhost) wpisuje poprawną nazwe i haslo i....huj.
tomek970
26-04-2008, 11:36
Mi wogule niechce sie włączyć hxxp://localhost/ a mam modem, przekierowalem porty i... dupa :(
(zamiast xx- tt)
a mi działa ots bez robienia tego czegoś mam new kompa i nie wiem o co chodzi;/ wchodzę hxxp.localhost....i nie chce mi się otworzyć
a ots chodzi i kij wie o co chodzi nie wiem jak zmienić skile,lvl,itd
plx help
Pozdrawiam,
KlaViuS.
@Lemef
Powiedział co wiedział. ;S
Instalacja na wielu dystrybucjach ogranicza się do jednej komendy a ty wyjezdzasz z tekstami, że trudniej. Prosze, tylko odstraszasz użytkownikow. Przecież są aplikacje jak pacman czy apt-get ? ;)
Uważam że poradnik jest naprawdę dobry i nikt nie powinien się czepiać.
Widać że jednak się napracowałeś ;]
maselkolubie
17-05-2008, 17:54
wtf........??
Mam to samo co poprzednicy. Ściągnąłem "TFS 0.3.790.OTLand.pl", ale on nie miał w sobie pliku *.SQL dlatego przekopiowałem z "TFS 2.12 GUI" i nic. Jak zrobie postać na 1/1 - phpMyAdmin go nie widzi. :/
Xampp to banalnie prosta sprawa. Instalacja to instalacja klikasz 2x PPM i instalujesz. A konfiguracja z panela jeszcze prostsza. Opisał byś zmiane PhpMyAdmina bo tam potem hasła nie działają a najnowszy TFS wymaga nowego PMA.
Poradnik dobry dla średnio inteligentnych ludzi
7/10
Żeby phpMyAdmin widział konta założone na TFS trzeba w pliku config.lua w miejscu
-- SQL
sqlType = "sqlite"
passwordType = "plain"
Zmienić
sqlType = "sqlite"
na
sqlType = "mysql"
Mam to samo co poprzednicy. Ściągnąłem "TFS 0.3.790.OTLand.pl", ale on nie miał w sobie pliku *.SQL dlatego przekopiowałem z "TFS 2.12 GUI" i nic. Jak zrobie postać na 1/1 - phpMyAdmin go nie widzi. :/
Wersja 3.0 ma inną baze danych, importuj plik *.mysql.
Golden94
01-06-2008, 11:16
Już wszystko ok. Ale macie może mapke, gdzie nie trzeba dodawać NPC? :/
Już wszystko ok. Ale macie może mapke, gdzie nie trzeba dodawać NPC? :/
Tzn. ?
W Silniku jest mapka z NPCkami, na wystarczającym poziomie, żeby ją udostępnić :)
Może w końcu skończy się Era "Ewoluszyns z przerobionom muapkom"...
Jak czegoś nie wiecie - pisać.
PzDr0,
XaD.
cos mi sie zwalilo,, gdy chce odpalic ots wyskakuje ze nie moze zaladowac banow plz pomoc!
cos mi sie zwalilo,, gdy chce odpalic ots wyskakuje ze nie moze zaladowac banow plz pomoc!
Bo nie masz zainstalowanej bazy danych, <japierdole>.
Tzn. chyba jesteś spammerem, bo nigdy nie słyszałem, żeby TFS jęczał o braku bazy przy ładowaniu banów ^.<
Test połączenia wykonuje on zaraz na początku...
PzDr0,
XaD.
A ja mam zupelnie inny problem caly poradnik jest na 11+/10 ale jak zmieniam account namber z 1/1 na 111111/tibia w phpMYAdmin to w TFS 0.3 nic sie nie zmiania nadal jest 1/1 i nie wykrywa nowo zalozonych postaci moze zly pli importowalem u mnie jedyny plik sql a dokladnie mysql to schema.mysql
#up
Zmienia sie na wylogowanej postaci...
Albo najlepiej na wyłączonym silniku ;]
Prubowalem na wylogowanej postaci na wylaczonym silniku ale nawet jak zaloze nowa postac to nie aktualizuje listy ;/ w php
edytuje players w php my admin a na otsie sa wciaz nie zaktualizowane dane dlaczego ?? lub jesli na servie zaloze postac to w php my admin nie ma go tak jak by raz pobieral i nie aktualizowal danych
A jeśli nie mam pliku "forgottenserver.sql" to co mam zrobić ? ściągałem już prawie wszystkie forgotten serwery i nie mogłem znaleźć tam tego pliku.
Golden94
20-06-2008, 23:25
@Up
Masz go na pewno pod inną nazwą. W poradniku jest przykład, a Ty możesz mieć np. nazwe "schema.mysql".
ZiomalOTS
21-06-2008, 09:54
Co do poradnika bardzo słaby. Żeby nie wiedzieć jak zainstalować XAMPP'a to trzeba być geniuszem! Jakby to był GNU/Linux to bym się nie irytował.
Wszystko co co napisałeś to znajduje się w tym filmiku: uploader.pl/?d=5AEC71A91
No może tam nie ma niektórych objaśnień. Tutorial'a nie oceniam.
Jak mam zmienić hasło w config.lua?
Szukałem "ots" ctrl+f, ale nic nie znalazłem, gdzie ono się znajduje?
EDIT1#
Wszystko ładnie... Tylko u mnie wszystko inaczej wygląda. Masz XP czy Viste?
Pan Imou
26-07-2008, 14:54
Sweet.. A ja mam błąd.. Apache ruszyło ale MySql nie..
ERROR: MySql service not started [-1]
Plax.. Pomóżcie ;/... Mam Viste i Xampp 1.6.7 ;/... Błagam Pomocy.!!
Hormon666
31-07-2008, 09:48
Super poradnik!
Pierwszy raz odpaliłem silnik SQL. Na dodatek konfiguracja zajęła ok 5min.
Badger xD
31-07-2008, 10:15
#2up
Mam odwrotny błąd.
#t
Gdy naciskam na "Start" przy "Apache", wyświetla się :
http://img516.imageshack.us/img516/9163/bladcb0.jpg
Wszelkie gg i inny shit pozamykałem, jedyne co jest włączone to Opera i KIS. Domyślam się, że coś mi blokuje port. Apache używa portu 80, a Kaspersky twierdzi, że nic nie blokuje tego portu.
problem rozwiązany
Killavus
31-07-2008, 14:26
Od siebie dodam, że XAMPP to niezbyt dobry pomysł - nie działa na nim POT (używający PDO, który domyślnie w XAMPPie jest... wyłączony. Ludzie, czy to jakiś żart?), który jest m.in. podstawą OTSCMS. Więc o OTSCMS pod XAMPPem możemy zapomnieć. Konfiguracja bazy danych MySQL w XAMPP również pozostawia wiele do życzenia - m.in. domyślnie wyłączony jest mechanizm składowania danych InnoDB, który jest oficjalnym i 'jedynym słusznym' mechanizmem do stawiania OTSa - na innych silnikach ryzykujemy uszkodzenie bazy danych i stratę np. połowy playerów - a tego chyba byśmy nie chcieli? Po szczegóły zapraszam do pliku README.DATABASE, który jest zamieszczony wraz z SVNem OpenTibii. Ogólnie kombajny Apache + PHP + MySQL dla Windows są bardzo chujowe. Jedyny, który jako-tako daje radę to WampServer, którego możecie ściągnąć stąd: http://www.wampserver.com/en/. Od razu przypomnę, że na Linuksie nie ma z tym żadnych problemów - tam konfiguracje są zrobione o wiele, wiele lepiej. Na Linuksie polecam Lighttpd ;).
Cytując:
Note: MySQL contains various storage engines. It is not possible to implement OTServ database on MyISAM engine! Make sure that you use InnoDB engine in MySQL!
Domyślnym mechanizmem składowania w XAMPP jest MyISAM.
Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr - tutaj (http://opentibia.svn.sourceforge.net/viewvc/opentibia/otserv/branches/avesta/README.DATABASE?revision=3076) możecie o tym przeczytać.
PS Kiedyś było coś takiego jak OTSCMS Easy - tam dostawałeś dobry, skonfigurowany Apache i bazę MySQL. Polecam znaleźć jakieś starsze wersje ;P.
Pozdrawiam
Killavus
obserwatorek:D
02-08-2008, 16:14
Gdy zmieniam hasło na tym localhost~~ i potem chcę zrobić DB nie mogę, poeniważ mam błąd: Błąd w ustawieniach czy coś takiego ...
XAMPP
O co chodzi?
Pozdrawiam
Poradnik zmienił moje życie.
Ale można też z instalki.pl
10/10, dzięki niemu moj ots stoi na SQL, a nie XML
10 minut sie glowilem co zrobic xD
Użytkownik:
Root -tego nie napisałeś
Ale poradnik sie przydał mino to
Sry niezauważyłem up posta
Poradnik sie przydał już wiem gdzie są chary a tfs
ciekawe czy otworzy deadtoucha.
Ps.
+ podobne oprogramowanie
* KRASNAL Serv 2.7
* WebServ 2.0
* Microsoft SQL Server Management Studio Express v1.00.0080
* MySQL 5.1.22 RC
* Freeproxy 3.92 Build 163
* WinGate 6.2.2 Build 1137
* TOAD for Oracle Freeware 8.5.0.50g
* Proxy List Windows Tool 1.0
* SQLyog 6.56
* ProxyList Grabber 1.1.10.3
* Foxy SQL Free 1.1
* Proxifier 2.6
* ProxyWay Pro 4.3
* ProxyCap 3.11
* CDBF - DBF Viewer and Editor 1.35
* CASE Studio 2.23.1
* Free SMTP Server 2.4
* XMail 1.25
* Database Viewer Plus (Access,Excel,Oracle) 3.2
* Easy File Sharing Web Server 4.5
Druidsoul
14-08-2008, 17:07
z WebServem masz z gorki , szybka instalacja a nie jakies xampy.
Mi wyskakuje takie cos.(juz w webservie)
Błąd
zapytanie SQL:
ALTER TABLE `accounts` CHANGE `id` `1` INT( 10 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT
MySQL zwrócił komunikat:
#1025 - Bł?d podczas zmieniania nazwy '.\devland2\#sql-3a0_1d' na '.\devland2\accounts' (Kod błędu: 150)
Co mam z tym zrobic ??
pawellek
16-08-2008, 17:03
BARDZO MI SIE PRZYDAl-wielkie dzieki!!;]-wlasnie taki potrzebowalem i znazlem uff
Dlaczego gdy założe postać poprzez Account Menagera to nie widac tego w bazie danych?
Arsenal11
24-08-2008, 21:33
Mi wyskakuje takie cos.(juz w webservie)
Błąd
zapytanie SQL:
ALTER TABLE `accounts` CHANGE `id` `1` INT( 10 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT
MySQL zwrócił komunikat:
#1025 - Bł?d podczas zmieniania nazwy '.\devland2\#sql-3a0_1d' na '.\devland2\accounts' (Kod błędu: 150)
Co mam z tym zrobic ??
Złą baze chyba importujesz.
Dlaczego gdy założę postać poprzez Account Menagera to nie widze konta w bazie danych? a jak zmienie w confing.lua z sqlite na mysql to wyskakuje takie coś
http://i194.photobucket.com/albums/z276/bubuch1/mysql-2.jpg
Używam TFS 0.2.13 modifed by Gesior
Lord hogan
06-09-2008, 11:14
A, ja mam taki problem, że gdy zmienię, już to hasło na ots to pokazuje się nagle(jak przechodze okienko z takim napisem:
Błąd
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
Nie udało się nawiązać połączenia: błędne ustawienia.
Nie mogę wejść po tej operacji, w ogóle w http://localhost/phpmyadmin pisze, że brak dostepu.
przepraszam ale mi sie nie pokazuja account wykonane za pomoca accmenagera
nie potrafie tego naprawic moglby mi ktos pomoc w tej sprawie?
wyzej bylo cos napisane z zmianie sql na squlite ale nie wiem jak to zrobic.
EDIT@@@@
juz sobie poradzilem
sqlType = "sqlite" nalezy zmienic na
sqlType = "myslq"
przepraszam.
Allonzo Sho
13-09-2008, 00:31
Moj problem:
Błąd
zapytanie SQL:
MySQL zwrócił komunikat:
Jakies propozycje??
GMXilveroots
13-09-2008, 19:42
Wie ktoś dlaczego NPCów nie ma na mapie? o.O
Nie wiedziałem gdzie napisać więc skoro to temat o XAMPP'ie to napisze tutaj. A więc zainstalowałem xampa i gdy włączam Control Panel i kliknam start przy Apache lub MySql to wyskakuje napis
"ERROR: MySql service not started [-1]"
Ktoś wie o co chodzi i mi pomoże??
da sie zainstalowac XAMPP'a na Viscie 64bitowej?
Lord hogan
04-10-2008, 15:20
Może i poradnik jest pisany jak dla idiotów, ale ja go nie rozumiem. Gubie się w tym momencie:
Możliwe, że po zmianie „wykopie” Cię PHPMyAdmin. Wpisuj nazwę użytkownika root i swoje hasło.
Spowrotem mamy takie fajne okno. Tutaj wpisujemy taką samą wartość mysqlPass, jaką daliśmy serwerowi w pliku config.lua
Wywala mnie z tego PHPMyAdmin no i tam po tym zdaniu jest kropka, dalej pisze żeby wpisać nazwę użytkownika root i moje hasło? ale gdzie ja mam to wpisać? skoro mi juz nie działa ten phpmyadmin i nie mogę tam wejść?
progmaniak
04-10-2008, 15:38
Wykopie - wyloguje. Po prostu wejdź znów na phpMyadmin (localhost/phpmyadmin/ albo gdzie tam to masz) i ponownie się zaloguj używając nowego hasła dla roota -.'
Lord hogan
05-10-2008, 11:50
Ale w momencie jak wchodzę na http://localhost to jest ok, ale jak już klikam na PHPMyAdmin to od razu pojawia się to okno z błędem, nigdzie nie ma miejsca żeby się zalogować na nowo...
#edit
Już wiem. Inaczej trzeba było, ale działa.
Dzieki za ten poradnik. :D nie mogłem odpalic mojego TFS i juz moge ;D
Założyłem to hasło ots a tu
Błąd
MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
Nie udało się nawiązać połączenia: błędne ustawienia.
Mam już wszystko ładnie pięknie ale gdy wchodzę w baze danych i klikam account bądź players wyświetla mi się tylko 1 account i 1 player - Account Manager mimo tego że zrobiłem nowe konto może ktoś pomóc ?
CounterSteam
11-11-2008, 02:41
Świetny poradnik napewno dużo osób skorzystało, w tym ja :D Wszystko dokładnie opisane itd. nic dodać nic ująć. Pozdrawiam!
Mam problem, bo jak ustawie GMa tak jak pisales to kiedy chce sie zalogowac to wyskakuje mi debug ;(
Help plox
Lord Krzysiu
23-11-2008, 01:53
Poradnik napisany ładnie i przejrzyście...tylko ja jakoś nie wiem jak można założyć nową postac :/ ehhh, ktoś pomoże ?najlepiej z ss bo wiekszość ludzi to wzrokowcy :D
Allonzo Sho
26-11-2008, 16:52
Poradnik napisany przyzwoicie i ladnie, jednak i tak mam wiecznie blad z otwieraniem kont postaci. Chyba jednak zostane przy xml'u. 8/10... Zbyt wiele nie wyjasnionych problemow... ;/
pomóżcie mam ten sam błąd co inni na viście.
05-10-2008 12:50
Lord hogan: Ale w momencie jak wchodzę na http://localhost to jest ok, ale jak już klikam na PHPMyAdmin to od razu pojawia się to okno z błędem, nigdzie nie ma miejsca żeby się zalogować na nowo...
Wszyscy aby się szczycą, że dali sobie z tym radę, ale w żadnym poście nie widzę aby było rozwiązanie
Edit: Dziękuje za szybką pomoc. Nikt mi nie pomógł. Tylko wujek google jest na tyle dobry, że mi pomógł :P
#down
usuń folder i zawartość :]
Dysk:\...\xampp
@up
Jest możliwość ze ty mi pomożesz? ;]
Mi chodzi głównie o usuniecie całego xamppa, bo nie idzie ;] Bo ja głupi 2x wypakowałem ;]
Artur Borubar
28-12-2008, 20:33
właśnie miałem robić baze danych z xamppem i co ja widze?! usuneliscie poradnik no ja pier.... jak tak można ? chamstwo!
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.